Lotusslachtoffer

Lotusslachtoffer

LOTUSslachtoffer

Bent u op zoek naar LOTUS® slachtoffer voor uw trainingen ??

Ik bied u hierbij mijn dienst aan als LOTUS® slachtoffer, waarin ik een bijdrage kan leveren aan uw trainingen door een slachtoffer in de eerste hulpverlening uit te beelden.

U heeft er vast al eens over gehoord of gelezen: een LOTUS® slachtoffer. Maar wat is het nou eigenlijk? En waarom zou je een LOTUS® slachtoffer inzetten tijdens een BHV of EHBO training of een scenario-oefening?
 

De betekenis van LOTUS® staat voor Landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffers. LOTUS® slachtoffer hebben een  opleiding achter de rug waarbij ze leren hoe ze allerlei EHBO-situaties na kunnen bootsen. Dat doen ze door zichzelf te grimeren, maar ook door toneel te spelen. Veel verwondingen zijn niet van echt te onderscheiden.

Een LOTUS® slachtoffer is gespecialiseerd in het zo realistisch mogelijk grimeren van ernstige verwondingen en het uitbeelden van ziektebeelden. Het doel hiervan is het nabootsen van een mogelijke praktijksituatie in de werkomgeving van een cursist. LOTUS® slachtoffers zijn voor onze instructeurs een levend hulpmiddel om cursisten handelingen en inzichten nog beter aan te leren. Aan de hand van het gedrag van een LOTUS® slachtoffer leert een cursist om de juiste diagnose te stellen, ziektebeelden te herkennen en hier zijn hulp op toe te passen. Het gaat hier om verwondingen en/of ziektebeelden waarbij een LOTUS® slachtoffer reageert op de behandeling van een BHV’er. Doordat er met de inzet van een LOTUS® slachtoffer heel realistisch geoefend kan worden, zorgen we ervoor dat cursisten hun kennis ook daadwerkelijk durven toepassen in de praktijk en dus met zekerheid kunnen handelen.

LOTUS® slachtoffer EHBO, BHV
LOTUS® slachtoffer Trauma
LOTUS® slachtoffer Alcohol en Drugs

LOTUS® slachtoffer EHBO, BHV

Een LOTUS® slachtoffer kan worden ingezet tijdens een BHV-, EHBO training of scenario-oefening en kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze heeft daarbij de volgende taak:

  • Realistische grimeren van letsels en ziektebeelden
  • Het realistisch uitbeelden van ziektebeelden
  • Het realistisch uitbeelden van ongevalsituaties die binnen de organisatie voor kunnen komen
  • Het meedenken en in scene zetten van een ongevalsituatie

LOTUS® slachtoffer Trauma

Een LOTUS® slachtoffer grimeert traumaletsels en acteren binnen het ABCDE protocol wat gehanteerd wordt bij professionele hulpverlening en defensie. De letsels zijn vaak ernstiger dan bij de reguliere EHBO-lessen. Daarom leer je ook hoe je moet acteren op de gegeven behandeling, bijvoorbeeld medicatie.

LOTUS® slachtoffer Alcohol en Drugs

Een LOTUS® slachtoffer kan worden ingezet tijdens een Alcohol en Drugs training of scenario-oefening en kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze heeft daarbij de volgende taak:

Als LOTUS® slachtoffer ben ik in staat om vele situaties uit te beelden die dicht bij de realiteit komen. In het geval van drugsongevallen is het belangrijk dat men weet welke effecten en risico’s van uitgaansdrugs behoren bij welk middel.

Over Ons

Gecertificeerd door…

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved