Kinder Reanimatie

Werkt u veel met kinderen en wilt u een kinder reanimatiecursus volgen? Bent u gastouder, opa, oma of heeft u het geluk dat u uzelf papa of mama mag noemen, maar weet u niet wat u moet doen als het ergst denkbare opeens werkelijkheid wordt? Dan  is kinderreanimatie(PBLS) voor u een must om te volgen. PBLS staat voor Peadiatric Basic Life Support en is een speciale kinderreanimatie cursus, specifiek gericht op kinderen en baby’s. Tijdens deze cursus leert u omgaan met het feit dat een kind fysiek kleiner is en wat dit voor gevolgen met zich meebrengt. Daarnaast leert u hoe u kwalitatieve hoogwaardige kinderreanimatie kan geven. Dit verschilt van reanimatie van volwassen, omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij een kind vaak anders is.

Wordt deze cursus vergoed door uw zorgverzekeraar? 

Duur4 uur (1 dagdeel)
Tijdsduur9:00 tot 12:00 uur of 13:00 tot 16:00 uur 
StudiebelastingGeen
VooropleidingNiet nodig
CertificaatNationaal/Internationaal erkend certificaat met een geldigheid van twee jaar
GroepsgrootteMinimaal 5 – Maximaal 10 personen

Tijdens deze training leert u hoe u moet handelen wanneer iemand getroffen wordt of de voortekenen vertoond van een hartprobleem. U leert alle stappen die u moet ondernemen om een slachtoffer snel te helpen. Wanneer u deze cursus heeft gevolgd bent u in staat om:

  • De veiligheid van u en het slachtoffer te controleren
  • 112 te (laten) bellen
  • De ademhaling van het slachtoffer te controleren
  • De juiste vervolg stappen toe te passen
  • Te starten met reanimeren
  • Gebruik te maken van een AED

Deze geheel verzorgde training onder begeleiding van één van onze gecertificeerde instructeurs bieden wij aan voor: op aanvraag. 

Dit is inclusief de certificering.

Safe for Life verzorgt de Reanimatie cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompanytraining bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor) óf op één van onze cursuslocaties in Nederland.

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag een op maat gemaakte offerte aan voor een incompany cursus Reanimatie.

2 jaar, wordt verlengd bij jaarlijkse bijscholing van 3 uur

Schuiven naar boven