Reanimatie Volwassenen

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. Vast staat dat, wanneer niemand iets doet, er geen overlevingskans is.

Safe for Life verzorgt AED- en reanimatiecursussen (BLS/AED) op maat. 

BLS staat voor Basic live Support wat in de volksmond ook wel reanimatie genoemd wordt. Tijdens deze cursus leert u binnen 4 uur hoe u iemand moet helpen met een hartstilstand. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED zorgt ervoor dat u levens redt. Wanneer u graag wilt weten hoe u moet handelen in een noodsituatie is het volgen van een professionele reanimatiecursus een echte must. Na onze cursus weten cursisten precies hoe ze de tijd moeten overbruggen voordat de ambulance er is. Met de vaardigheden die één van onze instructeurs u aanleert, kunt u iemand weer een toekomst geven. Bij Safe for Life krijgt u kwalitatieve hoogwaardige reanimatiecursus die u goed voorbereidt op een daadwerkelijke situatie. Vergoed ook uw zorgverzekering deze cursus?

Duur 4 uur (1 dagdeel)
Tijdsduur 9:00 tot 12:00 uur of 13:00 tot 16:00 uur 
Studiebelasting Geen
Vooropleiding Niet nodig
Certificaat Nationaal/Internationaal erkend certificaat met een geldigheid van twee jaar
Groepsgrootte Maximaal 10 personen

Tijdens deze training leert u hoe u moet handelen wanneer iemand getroffen wordt of de voortekenen vertoond van een hartprobleem. U leert alle stappen die u moet ondernemen om een slachtoffer snel te helpen. Wanneer u deze cursus heeft gevolgd bent u in staat om:

  • De veiligheid van u en het slachtoffer te controleren
  • 112 te (laten) bellen
  • De ademhaling van het slachtoffer te controleren
  • De juiste vervolg stappen toe te passen
  • Te starten met reanimeren
  • Gebruik te maken van een AED

Deze geheel verzorgde training onder begeleiding van één van onze gecertificeerde instructeurs bieden wij aan voor: op aanvraag. 

Dit is inclusief de certificering.

Safe for Life verzorgt de Reanimatie cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompanytraining bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor) óf op één van onze cursuslocaties in Nederland.

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag een op maat gemaakte offerte aan voor een incompany cursus Reanimatie.

2 jaar, wordt verlengd bij jaarlijkse bijscholing van 3 uur

Schuiven naar boven