Simulatie Slachtoffer ?

Ik bied u hierbij mijn dienst aan als Simulatie Slachtoffer, waarin ik een bijdrage kan leveren aan uw trainingen door een slachtoffer in de eerste hulpverlening uit te beelden.

In mijn rol als Simulatie Slachtoffer ben ik in staat om een ongeval te ensceneren en kan diverse verwondingen grimeren. Daarnaast weet ik op een realistische manier bewusteloosheid, shock, hartklachten en vele andere letsels uit te beelden.

Uw Cursisten die daadwerkelijk een ongeval meemaken, zijn door deze manier van opleiden goed in staat om zo snel en adequaat mogelijk te handelen.

Als gediplomeerde Simulatie Slachtoffer ben ik aangesloten bij de LOTUS® Organisatie heb ik ruime ervaring in het ondersteunen van Agressie trainingen, Ontruimingsoefeningen, Calamiteiten oefeningen (denk aan zware ongevallen ensceneren i.s.m. Brandweer, Ambulance en defensie) en ondersteuning bij EHBO en BHV trainingen en examens.

Ik bied u een waardevolle bijdrage aan uw lessen, kan me goed inleven in een situatie.

De LOTUS® Organisatie is van oorsprong een afkorting en staat voor Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers. 

Het Oranje Kruis nam hiertoe in 1963 het initiatief om realistischer te kunnen oefenen binnen het onderwijs in hulpverlening. 

Een Simulatie Slachtoffer kan worden ingezet binnen de opleiding en oefening van zowel lekenhulpverleners als professionele hulpdiensten. 

Een Simulatie Slachtoffer heeft daarbij drie kerntaken:

* Natuurgetrouw grimeren van letsels en ziektebeelden

* Zo realistisch mogelijk uitbeelden van ongevalsslachtoffers

* Bedenken en in scène zetten van ongevalssituaties

Schuiven naar boven