The Committee for Tactical Emergency Casualty Care (C-TECC)

Safe for Life gelooft in de aanpassing naar Tactische EHBO Training zodat o.a. beveiligers die vaak op openbare plekken als eerste hulp kunnen bieden beter voorbereid zijn op ernstige verwondingen en weten hoe te handelen in extreme omstandigheden. Deze voorbereiding is ook belangrijk om psychologisch beter met traumatische gebeurtenissen om te kunnen gaan.

Er zijn veel verhalen bekend over beveiligers met EHBO die het leven gered hebben van werknemers van grote bedrijven waar zij te werk gesteld waren. Dit bewijst waarom deze vaardigheden zo belangrijk zijn en waarom deze vaardigheden bijgehouden moeten worden op regelmatige basis. Daarnaast is het met de huidige terroristische dreiging en de uiterst gewelddadige afrekeningen van criminele organisaties belangrijk dat de huidige EHBO-training hierop wordt aangepast.

De Tactische EHBO Training is een intensieve 2-daagse training.  Tijdens deze training worden alle EHBO-vaardigheden beoefend om snel en efficiënt eerste hulp te kunnen verlenen, in iedere situatie. Ook zul je kennis maken met de IFAK (Individual First Aid Kit) en hiermee leren omgaan. Ook zullen er tactische training scenario’s nagebootst worden met een hoge trainingswaarde.

TECC Guideline

Onze TECC training word gegeven met de zienswijze en protocollen van C-TECC. Ik vind dit persoonlijk erg nuttig en bruikbaar voor Beveiliging en overheid.
Ook kan de TECC gepersonaliseerd worden naar bedrijf behoefte. Dit kan voor iedereen die behoefte heeft om in uitzonderlijke situaties te weten hoe het beste medisch te moeten handelen