BHV Basis

Beschrijving

Heeft u personeel in dienst?

Dan bent u volgens de Arbowet verplicht dagelijks tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) binnen uw bedrijf aanwezig te hebben.

Deze is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming.

Wat leert u tijdens de BHV Basiscursus

Eerste Hulp

  • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels
  • Reanimatie en gebruik van een AED
  • Uitwendige wonden: brandwonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels

Brandbestrijding en Ontruiming

  • Brand en de gevaren bij brand
  • De taak van een BHV’er bij een brand en een ontruiming
  • Voorbereiding van een ontruiming

Informatie

Doelgroep Iedereen die bij calamiteiten adequaat moet kunnen optreden en die nog niet eerder een opleiding heeft gevolgd tot BHV’er
Toelatingseisen Geen vooropleiding nodig
Examen Theorie-examen Eerste Hulp, theorie-examen Brandbestrijding & Ontruiming en beoordeling van praktijkverrichtingen
Diploma/certificering Basisdiploma BHV met legitimatiepas,  Certificaat Eerste hulp en Certificaat Brandbestrijding en Ontruiming
Cursusduur Twee lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur
Cursusgeld Op aanvraag, inclusief lesmateriaal, examengeld, certificering.
Geldigheid Eén jaar, te verlengen via een jaarlijkse Herhalingscursus BHV

Ontzorgen

Graag nemen wij u de cursistenadministratie volledig uit handen, evenals de planning en alles wat komt kijken bij het organiseren van opleidingen en trainingen binnen uw organisatie.

Een BHV-certificaat is één jaar geldig. Twee maanden voor dit jaar afloopt nemen wij contact met u op om u hieraan te herinneren en de mutaties voor de herhaling/ het volgende jaar door te nemen. U hoeft hier zelf niet meer aan te denken!

Wenst u de cursistenadministratie of een deel hiervan zelf uit te voeren, dan staan wij u graag bij waar nodig!

Incompany

Safe for Life verzorgt de Basis EHBO cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor) óf op één van onze cursuslocaties in Nederland.

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag hier een op maat gemaakte offerte aan voor een incompany cursus EHBO.