Tactical Emergency Casualty Care (C-TECC)

Category: Tag:

Beschrijving

In de opleiding Tactical Emergency Casualty Care (TECC) van Safe for Life worden rechtshandhavers en first responders opgeleid tactische en medische handelingen uit te voeren in situaties met een verhoogde dreiging.

Wanneer een veiligheidsprofessional tijdens de uitvoering van zijn/haar taak wordt geconfronteerd met een medische casus ontstaat er een spanningsveld tussen de uitvoering van de initiële opdracht en het verlenen van noodzakelijke medische zorg.

Met andere woorden: een niet-medisch opgeleide veiligheidsprofessional wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen. Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang omdat de persoonlijke veiligheid van de professional èn die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.

Wil jij leren als beveiliger wat je moet doen in een situatie dat de pleisters niet meer helpen?
Ben je beveiliger, particulier of de juiste persoon die graag zijn kennis wilt blijven ontwikkelen in deze veranderende maatschappij?

Tactical Emergency Casualty Care (TECC) zijn pre-hospitale zorg richtlijnen bij extreem gewelddadige situaties samengesteld op basis van evidence based geneeskunde en ervaringen uit de praktijk.

Zorg dat je de juiste accreditatie haalt met deze erkende training.

Met deze beroepsgerichte cursus behaal je het certificaat ‘Completion Certificate van de American College of Surgeons. of R-TECC’

 

C-TECC recognized educational partner​

Recently we are recognized by the Committee for Tactical Emergency Casualty Care (C-TECC) as an educational partner.

This means that our upcoming Tactical Emergency Casualty Care (TECC) course will be given completely following the guidelines of C-TECC.

Wat leert u tijdens de training

 • Herkennen verschillende dreigingsniveau’s
 • Terrorismegevolgbestrijding
 • Spanningsveld tussen medisch- en tactisch handelen
 • (Nood)verplaatsen van gewonden
 • Werken met het M.A.R.C.H. protocol
 • Stelpen van levensbedreigende bloedingen
 • Vrijstellen en vrijhouden van de ademweg
 • Uitvoeren borstonderzoek en behandelen borstverwondingen
 • Overige bloedingen stelpen en herkennen hypovolemische shock
 • Controleren en behandelen van hoofd- en oogletsel
 • Herkennen van hersenletsel
 • Voorkomen van hypothermie

Informatie

Duur 2 dagen
Tijd 09:00 uur – 16:00 uur
Vooropleiding Geen
Lesmateriaal Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat Incl. certificaat + pasje
Geldigheidsduur 1 jaar
Groepsgrootte Maximaal 6 cursisten

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor) óf op één van onze cursuslocaties in Nederland.

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag hier een op maat gemaakte offerte aan voor een incompany cursus.

Ontzorgen

Graag nemen wij u de cursistenadministratie volledig uit handen, evenals de planning en alles wat komt kijken bij het organiseren van opleidingen en trainingen binnen uw organisatie.

Een certificaat is één jaar geldig. Twee maanden voor dit jaar afloopt nemen wij contact met u op om u hieraan te herinneren en de mutaties voor de herhaling/ het volgende jaar door te nemen. U hoeft hier zelf niet meer aan te denken!

Wenst u de cursistenadministratie of een deel hiervan zelf uit te voeren, dan staan wij u graag bij waar nodig!