“Grimeren is leren”

Beschrijving

Met onze workshop “Grimeren is leren”, geschikt voor leerlingen van de groepen 7 en 8, gaan we op een creatieve manier kennis maken met het verlenen van praktische eerstehulpverlening bij een ongeval situaties.

Onder leiding van een erkende Simulatie Slachtoffer wordt deze workshop gegeven. Een Simulatie Slachtoffer is opgeleid in het grimeren en uitbeelden van ziektebeelden en letsels. Tijdens de workshop gaan de leerlingen en groepjes van maximaal 15 leerlingen, onder begeleiding bij hun zelf (aannemelijke) ongevalsletsels grimeren.  Vooraf krijgen de leerlingen uitleg over het te grimeren letsel en wat ze in de praktijk aan hulp aan een slachtoffer kunnen bieden als zij hiermee in aanraking komen.

Zeker een thuissituatie kan een kind zomaar getuige zijn van een ongeluk! Mama snijdt zich, papa valt of oma verbrand zich. Relatief eenvoudige ongevallen waarbij met adequate hulp verergering van het letsel kan worden voorkomen.

En heb je professionele hulp nodig?? Hoe regel je dat?? En hoe gaat dat in zijn werk.

Tijdens de workshop werken wij met diverse materialen zoals brooddeeg, haarwax, vaseline, kleurenpalet en nog heel veel meer materialen.

Uiteraard krijgen de kinderen een deelname certificaat van ons als ze hebben deelgenomen aan de workshop “Grimeren is leren”. Uiteraard wil dit certificaat niet zeggen dat je volleerd EHBO’er bent.

 

Informatie

Duur 1 dag
Tijd 09:00 uur – 16:00 uur
Vooropleiding Geen
Lesmateriaal Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat Incl. certificaat + pasje
Geldigheidsduur 1 jaar
Groepsgrootte Maximaal 12 cursisten