Heftruck

Overbelasting door een te zware belading van de vorkheftruck is een veelgehoorde oorzaak van ongelukken. Ook verkeersbewegingen van derden zijn een bron voor calamiteiten op de werkvloer.

Tijdens deze cursus leert u de meest noodzakelijke basisvaardigheden, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.
Na het verlopen van het certificaat, zal er een hercertificering moeten plaatsvinden. De herhalingscursus is bedoeld om de kennis van de cursist op te frissen. Na afloop van deze herhalingscursus zal bij voldoende resultaat de cursist het vernieuwde certificaat ontvangen samen met een pas

Beschrijving

Tijdens onze heftruck opleiding leert u om op een veilige manier opdrachten met een vorkheftruck of reachtruck uit te voeren. Ook het dagelijks onderhoud aan een heftruck of reachtruck wordt geleerd. De basiscursus heftruckcertificaat is geschikt voor elke beginnende heftruckbestuurder met weinig of geen ervaring.

De cursus heftruck is een ideale tool voor bedrijven die hun bedrijfsrisico’s willen inperken. Het is namelijk een verdiepingscursus op het gebied van veiligheid, onderhoud en de praktijk. Zodoende voldoe je als werkgever aan de eisen van de Arbowet om werknemers grondig te instrueren.

Detail Cursus

Cursusduur

De cursus duurt 2 dagdelen à 4 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Inhoud Cursus

  • Het leren omgaan met heftruck

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Gecertificeerd door…

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved