Heftruckcertificaat

Overbelasting door een te zware belading van de vorkheftruck is een veelgehoorde oorzaak van ongelukken. Ook verkeersbewegingen van derden zijn een bron voor calamiteiten op de werkvloer.

Categorie:

Beschrijving

Tijdens onze heftruck opleiding leert u om op een veilige manier opdrachten met een vorkheftruck of reachtruck uit te voeren. Ook het dagelijks onderhoud aan een heftruck of reachtruck wordt geleerd. De basiscursus heftruckcertificaat is geschikt voor elke beginnende heftruckbestuurder met weinig of geen ervaring.

De cursus heftruck is een ideale tool voor bedrijven die hun bedrijfsrisico’s willen inperken. Het is namelijk een verdiepingscursus op het gebied van veiligheid, onderhoud en de praktijk. Zodoende voldoe je als werkgever aan de eisen van de Arbowet om werknemers grondig te instrueren.

Detail Cursus

Duur 1 dag
Tijd 09:00 uur – 16:00 uur
Vooropleiding Geen
Lesmateriaal Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat Incl. certificaat + pasje
Geldigheidsduur 1 jaar
Groepsgrootte Maximaal 12 cursisten

Inhoud cursus

  • Theorie heftruckcertificaat: basiskennis over materiaal en materieel, belading en belasting, techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu
  • Praktijkgedeelte heftruckcertificaat: opdrachten en toetsing met een gangbare heftruck in een warehouse-omgeving

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Safe for Life geeft Nationaal/Internationaal erkende EHBO en BHV opleidingen.

Safe for Life Logo

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved