Ploegleider BHV

Zijn er binnen uw organisatie meerdere BHV’ers actief dan is het handig om één of meerdere ploegleiders aan te stellen. Een ploegleider stuurt een BHV-team aan en geeft operationeel leiding. In geval van calamiteiten zorgt een ploegleider voor een goede gestructureerde communicatie en het uitvoeren van de protocollen zoals vastgesteld in het bedrijfsnoodplan.

Tijdens deze cursus leert u de meest noodzakelijke basisvaardigheden, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.
Na het verlopen van het certificaat, zal er een hercertificering moeten plaatsvinden. De herhalingscursus is bedoeld om de kennis van de cursist op te frissen. Na afloop van deze herhalingscursus zal bij voldoende resultaat de cursist het vernieuwde certificaat ontvangen samen met een pas

Beschrijving

Wat doet een ploegleider BHV?

De bedrijfsnoodorganisatie van een organisatie bestaat uit verschillende onderdelen. Onder andere het Crisis Management Team, de preventiemedewerker en het BHV-team. Hoe groot het BHV-team is en welke rollen er in dit team zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf, welke risico’s er zijn en hoe zelfredzaam de mensen zijn die aanwezig zijn in het bedrijf.

Wanneer u een groter BHV-team hebt, is het verstandig om BHV ploegleiders aan te stellen. De ploegleider geeft leiding aan een groep BHV’ers. Hij is verantwoordelijk voor de juiste uitvoer van de protocollen binnen zijn team en hij waarborgt ook de veiligheid van de BHV’ers in zijn team. De exacte invulling van de rol kan per bedrijf verschillen. Tijdens de Ploegleider BHV basiscursus leert u de theorie en de praktijk van het aansturen van een BHV-team.

Extra informatie

Cursus

Basis, Herhaling

Detail Cursus

Cursusduur

De cursus duurt 4 dagdelen à 4 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Inhoud Cursus

  • BHV-organisatie
  • Arbo-wetgeving
  • BHV-structuur
  • Externe hulpmiddelen
  • Materialen en communicatie
  • Inzet bij een calamiteit
  • Ontruiming
  • Inzetoefening
  • Scenario-oefeningen

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Gecertificeerd door…

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved