Trainingen ongewenst gedrag en omgaan met agressie

Intimidatie, agressie, discriminatie, ongewenst gedrag, kwetsende scheldpartijen.

Allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag en helaas komt dit steeds vaker voor. Tijdens deze individueel te volgen cursus omgaan met agressie en ongewenst gedrag leert u professioneel handelen bij ongewenst, ongepast of zelfs agressief gedrag. U wisselt ervaringen uit met andere deelnemers en gaat aan de slag met het herkennen van agressie en het ontmoedigen van ongewenst gedrag.

Tijdens deze cursus leert u de meest noodzakelijke basisvaardigheden, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.
Na het verlopen van het certificaat, zal er een hercertificering moeten plaatsvinden. De herhalingscursus is bedoeld om de kennis van de cursist op te frissen. Na afloop van deze herhalingscursus zal bij voldoende resultaat de cursist het vernieuwde certificaat ontvangen samen met een pas

Beschrijving

In de training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag werken we met agressie-reductietechnieken gebaseerd op het principe van ‘gedrag beïnvloedt gedrag’. Daarnaast komt herkenning van agressie en zelfcontrole aan bod in de training.

Tijdens de training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag maken we gebruik van een trainingsacteur. Er worden leersituaties gespeeld in de vorm van een rollenspel om kennis en vaardigheden over te brengen. U oefent gespreksvaardigheden en leert gedrag te beïnvloeden en gedragsverandering te begeleiden. Zo leert u hoe u agressief gedrag kunt ombuigen naar een positieve situatie, terwijl u professioneel blijft tegen de klant. Wanneer er verkeerd wordt gehandeld bij ongewenst gedrag kan dit leiden tot ernstige beschadiging van de relatie met de klant. Daarom is het in beroepen met veel klantcontact belangrijk dat medewerkers weten hoe ze om moeten gaan met ongewenst gedrag.

Detail Cursus

Cursusduur

De cursus duurt 2 dagdelen à 4 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Inhoud Cursus

  • (Ab) normaal gedrag
  • verdacht gedrag
  • (levens)gevaarlijk gedrag én wat doet u hiermee.

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Gecertificeerd door…

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved