Trainingen ongewenst gedrag en omgaan met agressie

Intimidatie, agressie, discriminatie, ongewenst gedrag, kwetsende scheldpartijen.

Allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag en helaas komt dit steeds vaker voor. Tijdens deze individueel te volgen cursus omgaan met agressie en ongewenst gedrag leert u professioneel handelen bij ongewenst, ongepast of zelfs agressief gedrag. U wisselt ervaringen uit met andere deelnemers en gaat aan de slag met het herkennen van agressie en het ontmoedigen van ongewenst gedrag.

Categorie:

Beschrijving

In de training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag werken we met agressie-reductietechnieken gebaseerd op het principe van ‘gedrag beïnvloedt gedrag’. Daarnaast komt herkenning van agressie en zelfcontrole aan bod in de training.

Tijdens de training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag maken we gebruik van een trainingsacteur. Er worden leersituaties gespeeld in de vorm van een rollenspel om kennis en vaardigheden over te brengen. U oefent gespreksvaardigheden en leert gedrag te beïnvloeden en gedragsverandering te begeleiden. Zo leert u hoe u agressief gedrag kunt ombuigen naar een positieve situatie, terwijl u professioneel blijft tegen de klant. Wanneer er verkeerd wordt gehandeld bij ongewenst gedrag kan dit leiden tot ernstige beschadiging van de relatie met de klant. Daarom is het in beroepen met veel klantcontact belangrijk dat medewerkers weten hoe ze om moeten gaan met ongewenst gedrag.

Detail Cursus

Duur 1 dag
Tijd 09:00 uur – 16:00 uur
Vooropleiding Geen
Lesmateriaal Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat Incl. certificaat + pasje
Geldigheidsduur 1 jaar
Groepsgrootte Maximaal 12 cursisten

Inhoud cursus

  • De lesdag van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
    • Zelfcontrole: hoe zet je primair gedrag om in professioneel gedrag?
    • Vormen van agressie en passende interventies
    • Gedragscarrousel: benoemen en beïnvloeden van ongewenst gedrag

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Safe for Life geeft Nationaal/Internationaal erkende EHBO en BHV opleidingen.

Safe for Life Logo

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved