Logo Safe for Life

Code 95 U21 EHBO

Informatie over de cursus Code 95 U21 EHBO

Bent u in het bezit van rijbewijs C, C1, en/of D, D1 (optioneel E) en bent u werkzaam in het beroepsgoederenvervoer? Dan moet u voldoen aan de Code 95 regel.

De trainingen die u volgt worden bijgeschreven via het CBR. Deze opleiding levert u 7 punten op voor uw rijbewijs. Daar staat tegenover dat u bij het volgen van de Code 95 U21 EHBO ook nog eens kennis op doet over hoe u moet en kunt handelen in noodsituaties.

Als beroepschauffeur kunt u regelmatig geconfronteerd worden met ongevallen in het verkeer. Weet u als beroepschauffeur wat u moet doen? Heeft u een verbandtrommel in de vrachtauto liggen? Wat moet u doen en kunt u wel wat doen? Veiligheid en bescherming, hoe zit dat nu en wat maakt hulpverlening specifiek voor de beroepschauffeur. Wanneer u met een ongeval geconfronteerd wordt, is het fijn als u weet hoe u een slachtoffer benadert, zo goed mogelijk kunt helpen in afwachting van de professionele hulpverlening en met inachtneming van uw eigen veiligheid.

Doel van deze training is de cursist vaardigheden eigen te laten maken die zorgen dat hij of zij snel en effectief binnen de eerste minuten na een ongeval op kan treden. Dit tot aan het moment waarop de hulpverlening wordt overgenomen door de gewaarschuwde externe professionele hulpverleningsinstanties.

Code95 Safe for Life

U wordt getraind in:

  • Een slachtoffer in veiligheid brengen;
  • De toestand van het slachtoffer beoordelen;
  • Het communiceren met externe hulpverleners;
  • Het behandelen van letsel;
  • Reanimatie en bedienen AED (Automatische Externe Defibrillator).

Voor wie

Beroepschauffeurs.

Cursusduur

De cursus duurt 2 dagdelen à 4 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Alle trainingen en cursussen die wij aanbieden, kunnen ook bij u op de zaak georganiseerd worden. Vooral bij een BHV cursus heeft dit een enorm voordeel. We kunnen dan namelijk zeer specifiek op uw situatie en risico’s inspelen. De training zal hierdoor veel effectiever zijn, waardoor je beter voldoet aan de verplichting.
Dankzij een incompany training, zal de hulpverlening tijdens een calamiteit veel effectiever zijn.
Natuurlijk leren we de deelnemers, ook incompany, de basisbeginselen van de EHBO, BHV, zoals reanimeren en omgaan met slachtoffers.
Kortom ook voor een cursus volgens uw wensen en gericht op uw bedrijfssituatie, moet u toch echt bij Safe for Life zijn.

Over ons

Gecertificeerd door

© Copyright 2023 Safe for Life

error: Inhoud is beschermd !!