Logo Safe for Life

Emergency First Response

Emergency First Response. Deze EHBO- en reanimatie-organisatie, die voorheen onderdeel uitmaakte van werelds grootste duikorganisatie PADI, is sinds 2005 een onafhankelijke eigen organisatie geworden en heeft nu ook opleidingen voor buiten de duikwereld ontwikkeld.

Wat is Emergency First Response (EFR)?

EFR is een internationale EHBO- en reanimatie- organisatie, die vroeger deel uit maakte van de bekende duikorganisatie PADI en sinds 2005 ook zelfstandig buiten de duikwereld actief is over de hele wereld. Al hun cursussen zijn in diverse talen ontwikkeld.

Hun website met alle informatie: www.emergencyfirstresponse.com

Wat is de status van EFR in Nederland?

EFR-instructeurs leren tijdens hun opleiding, dat ze hun cursussen mogen aanpassen aan de plaatselijke richtlijnen. Dat doen ze ook, wanneer ze opleiden voor andere certificaten dan een certificaat van EFR. Nadat zij hun bevoegdheid hebben behaald als instructeur, mogen zij gaan opleiden. Welke boeken en lesmaterialen ze daarbij gebruiken is hun vrije keuze, mits de opleiding maar voldoet aan de eindtermen voor het betreffende certificaat.

  • Ze gebruiken het EFR-materiaal als ze een certificering bij EFR gaan aanvragen.
  • Ze gebruiken ander materiaal als ze een certificering via NIKTA of een andere organisatie willen aanvragen. Zij kiezen het materiaal op deze manier, zodat de opleiding wordt afgestemd op de vereiste eindtermen voor het betreffende certificaat.

Veel EFR-instructeurs leiden op deze wijze ook op voor o.a.:

  • Het certificaat “Acute zorg bij kinderen”, dat door NIKTA onafhankelijk wordt geëxamineerd.
  • Het certificaat “Acute zorgverlener module kind en omgeving”, dat door NIKTA onafhankelijk wordt geëxamineerd.

Onder andere deze certificaten worden geaccepteerd voor gastouders.

Cursussen die EFR Certificeert:

Over ons

Gecertificeerd door

© Copyright 2023 Safe for Life

error: Inhoud is beschermd !!