Logo Safe for Life

LOTUS® slachtoffer

LOTUS® slachtoffer

Een LOTUS® slachtoffer vult elke opleidings- en herhalingsles aan! Uw cursisten oefenen hun vaardigheden namelijk actief met een professioneel slachtoffer en benaderen de realiteit zo optimaal mogelijk.

Op deze wijze zijn ze zo optimaal mogelijk voorbereid op situaties waarvan niemand hoopt dat ze die tegenkomen, maar waarvoor ze wel worden opgeleid. Als  slachtoffer ben ik getraind in het grimeren en uitbeelden van letsels en ziektebeelden. Ik speel de rollenspellen met uw cursisten conform de leerdoelen die de instructeur opstelt.

Uw cursisten leren in dit proces hoe ze het slachtoffer moeten benaderen, welke vragen ze moeten stellen om tot een voorlopige diagnose te komen en daarop vervolgens te gaan handelen.

Het werken in een dergelijke praktijk situatie, heeft het voordeel dat de realiteit en de aangeleerde theorie  samensmelten. Dit alles verhoogt het niveau van de eerste hulp verleners, en deze zullen dan in de praktijk ook beter voorbereid zijn of haar eerste hulp kunnen verlenen.

  • Realistische grimeren van letsels en ziektebeelden
  • Het realistisch uitbeelden van ziektebeelden
  • Het realistisch uitbeelden van ongevalsituaties die binnen de organisatie voor kunnen komen
  • Het meedenken en in scene zetten van een ongevalsituatie

Trauma LOTUS® kan:

  • Een realistische ongevalstoedracht bedenken en uitwerken
  • Realistisch een ongevalstoedracht ensceneren
  • Grimeren en acteren van diverse traumaletsels en ziektebeelden
  • Realistisch inspelen op de professionele hulpverlening 
  • Samenwerken met andere LOTUS® slachtoffers en simulanten in een grotere casus/oefening
  • Het gebruikte medische vakjargon begrijpen en hier op inspelen in een casus

Als Alcohol en Drugs LOTUS® ben ik in staat om vele situaties uit te beelden die dicht bij de realiteit komen. In het geval van drugsongevallen is het belangrijk dat u weet welke effecten en risico’s van uitgaansdrugs behoren bij welk middel. 

Een LOTUS® slachtoffer is gespecialiseerd in het zo realistisch mogelijk grimeren van ernstige verwondingen en het uitbeelden van ziektebeelden. Het doel hiervan is het nabootsen van een mogelijke praktijksituatie in de werkomgeving van een cursist.  Slachtoffers zijn voor onze instructeurs een levend hulpmiddel om cursisten handelingen en inzichten nog beter aan te leren. Aan de hand van het gedrag van een slachtoffer leert een cursist om de juiste diagnose te stellen, ziektebeelden te herkennen en hier zijn hulp op toe te passen. Het gaat hier om verwondingen en/of ziektebeelden waarbij een slachtoffer reageert op de behandeling van een BHV’er of EHBO’er. Doordat er met de inzet van een slachtoffer heel realistisch geoefend kan worden, zorgen we ervoor dat cursisten hun kennis ook daadwerkelijk durven toepassen in de praktijk en dus met zekerheid kunnen handelen.

Over ons

Gecertificeerd door

© Copyright 2023 Safe for Life

error: Inhoud is beschermd !!