Logo Safe for Life

Portofoonoefening

Portofoonoefening

Portofoonoefening, communiceren via een portofoon is lastiger dan je misschien denkt. Je ziet elkaar immers niet en hoe krijg je toch de boodschap zo duidelijk mogelijk over bij de ontvangende partij? Enige etherdiscipline is geen overbodige luxe. 

Veel BHV organisaties maken tijdens onderlinge communicatie gebruik van portofoons. Een portofoon is een draagbare apparaat om op afstand te kunnen communiceren. Het communiceren via portofoons is lastiger dan je denkt. Het is wennen en je hebt snel de neiging om een heel verhaal te vertellen. Tijdens een calamiteit is snel handelen erg belangrijk. Tijd voor lange of onduidelijke berichten via de portofoon is niet er niet. Een portofoonoefening is een extra oefening naast de BHV cursus en leren de BHV’ers omgaan en communiceren met een portofoon.

Door de instructie en het object te scheiden zullen de deelnemers gedetailleerd maar uiterst voorzichtig instructies via de portofoon door moeten geven. Doel van deze oefening is om kort en bondig te kunnen communiceren en goed te kunnen luisteren naar informatie op het kanaal.

U wordt getraind in:

  • Algemene regels voor portofoonverkeer
  • Bediening van de portofoon
  • Diverse communicatieoefeningen en praktische oefeningen

Voor wie

Voor iedereen.

Cursusduur

De cursus duurt 1 dagdelen à 4 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Alle trainingen en cursussen die wij aanbieden, kunnen ook bij u op de zaak georganiseerd worden. Vooral bij een BHV cursus heeft dit een enorm voordeel. We kunnen dan namelijk zeer specifiek op uw situatie en risico’s inspelen. De training zal hierdoor veel effectiever zijn, waardoor je beter voldoet aan de verplichting.
Dankzij een incompany training, zal de hulpverlening tijdens een calamiteit veel effectiever zijn.
Natuurlijk leren we de deelnemers, ook incompany, de basisbeginselen van de EHBO, BHV, zoals reanimeren en omgaan met slachtoffers.
Kortom ook voor een cursus volgens uw wensen en gericht op uw bedrijfssituatie, moet u toch echt bij Safe for Life zijn.

Over ons

Gecertificeerd door

© Copyright 2023 Safe for Life

error: Inhoud is beschermd !!