Stop de bloeding

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom)aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk vergroten. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered.

Snelle eerste hulp door omstanders of hulpverleners die al ter plaatse zijn, zoals bedrijfshulpverlening (BHV), politie, brandweer of marechaussee, kan voorkomen dat mensen doodbloeden. Dat geldt natuurlijk ook voor meer alledaagse verwondingen waarbij levensbedreigend bloedverlies optreedt, bijvoorbeeld bij ongevallen met machines, een val door een glazen deur of ernstige open botbreuken.

Elke seconde telt

In deze opleiding leert u hoe een ernstige bloeding stopt en hoe u een tourniquet kunt aanleggen.

Nadat je de cursus met goed gevolg hebt afgerond ontvangt je een Certificaat.

Duur4 uur (1 dagdeel)
Tijdsduur9:00 tot 12:00 uur of 13:00 tot 16:00 uur 
StudiebelastingGeen
VooropleidingNiet nodig
CertificaatNationaal/Internationaal erkend certificaat met een geldigheid van 1 jaar
GroepsgrootteMinimaal 5 – Maximaal 10 personen

De cursus Stop The bleed, is een uniek programma in. In korte tijd leer je hoe je catastrofale bloedingen kunt behandelen.

De cursus is geweldig als je al wat EHBO kennis hebt, maar net zo goed te volgen als je nog nooit iets met EHBO hebt gedaan. Je gaat veel actief aan de slag en leert met bijzondere hulpmiddelen werken, zoals met een tourniquet en met hemostatisch verband. Je krijgt uiteindelijk het officiële Stop The Bleed certificaat.

Deze geheel verzorgde training onder begeleiding van één van onze gecertificeerde instructeurs bieden wij aan voor: op aanvraag. 

Dit is inclusief de certificering.

Safe for Life verzorgt de Stop The Bleed cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompanytraining bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor) óf op één van onze cursuslocaties in Nederland.

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag een op maat gemaakte offerte aan voor een incompany cursus Stop the Bleed.

Schuiven naar boven