Reanimatie en AED

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders.

In de cursus AED & Reanimatie van Safe for Life leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier de AED gebruikt.

Tijdens deze cursus leert u de meest noodzakelijke basisvaardigheden, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.
Na het verlopen van het certificaat, zal er een hercertificering moeten plaatsvinden. De herhalingscursus is bedoeld om de kennis van de cursist op te frissen. Na afloop van deze herhalingscursus zal bij voldoende resultaat de cursist het vernieuwde certificaat ontvangen samen met een pas

Beschrijving

Basis

Tijdens de reanimatiecursus van Safe for Life leert u reanimeren door middel van het geven van hartmassage en het bedienen van een automatische externe defibrillator (AED). Leer hoe u snel en effectief handelt als iemand stopt met ademen.

Herhaling

Na de reanimatiecursus kunt u een herhalingscursus bij Safe for Life volgen waarmee u uw kennis en vaardigheden opfrist.

 

Inhoud Reanimatie en AED:

 • De veiligheid van u en het slachtoffer te controleren
 • 112 te (laten) bellen
 • De ademhaling van het slachtoffer te controleren
 • De juiste vervolg stappen toe te passen
 • Te starten met reanimeren
 • Gebruik te maken van een AED

Detail Cursus

Cursusduur

De cursus duurt 1 dagdeel à 3 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Inhoud Cursus

Met een reanimatiecursus bent u goed voorbereid op noodgevallen en kunt u levens redden. Leer precies hoe u de tijd kunt overbruggen totdat de ambulance er is. Zo kunt u iemand weer een toekomst geven. Na een reanimatiecursus kunt u:

  • Een hartstilstand herkennen
  • Het slachtoffer in veiligheid brengen
  • De toestand van het slachtoffer beoordelen
  • Reanimeren door middel van hartmassages en een AED
  • Een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging leggen

AED?

Wat is een AED?
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en  kan door het toedienen van een elektrische schok het hart resetten (defibrilatie). Iedereen kan, wanneer de training is gevolgd dit apparaat bedienen.

Waar vind ik een AED?
AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Met name in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken. Zo’n 3.000 noodhulpauto’s van de politie zijn inmiddels al voorzien van een AED. Een AED is te herkennen aan het groene afgebeelde beeldmerk.

U kunt u zich met het behaalde certificaat aanmelden bij https://hartslagnu.nl/ waarbij u deelneemt aan het burgerinitiatief om zoveel mogelijk burgers beschikbaar te hebben die kunnen reanimeren wanneer dit in uw omgeving noodzakelijk is.

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Detail Reanimatie en AED :

Cursusduur

De cursus duurt 1 dagdelen à 4 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Gecertificeerd door…

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved