Tactische Eerste Hulp

De Tactische EHBO Training is een intensieve training.  Tijdens deze training worden alle EHBO-vaardigheden beoefend om snel en efficiënt eerste hulp te kunnen verlenen, in iedere situatie. Ook zul je kennis maken met de IFAK (Individual First Aid Kit) en hiermee leren omgaan. Ook zullen er tactische training scenario’s nagebootst worden met een hoge trainingswaarde.

Voordelen van deze training:

  • Deelnemers ontwikkelen meer vertrouwen in het omgaan met slachtoffers in stressvolle situaties.
  • Door het aanleren van een vaste procedure kan men in stressvolle situaties snel een slachtoffer beoordelen en levensreddende handelingen verrichten.
  • Deelnemers die de training met goed gevolg hebben afgerond krijgen vaak de voorkeur bij sollicitaties.
Tijdens deze cursus leert u de meest noodzakelijke basisvaardigheden, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.
Na het verlopen van het certificaat, zal er een hercertificering moeten plaatsvinden. De herhalingscursus is bedoeld om de kennis van de cursist op te frissen. Na afloop van deze herhalingscursus zal bij voldoende resultaat de cursist het vernieuwde certificaat ontvangen samen met een pas

Beschrijving

Deze training vult het gat tussen reguliere EHBO en TECC (of TCCC/ FAUD).

Bij deze training worden de begrippen hot/ warm/ cold zone gebruikt en ook het MARCH protocol is de leidraad voor het handelen.

Het grote verschil is, dat er bij deze training vanuit wordt gegaan dat er (te) weinig en zeker geen hi-tech materiaal beschikbaar is om de gewonden te verzorgen.

Welke middelen heb ik wel beschikbaar en welk doel wil ik met de diverse handelingen bereiken. Kan ik dit doel ook met de voorhanden zijnde middelen bereiken?

Het is een interactieve training met een groot praktijk deel.

Belangrijk bij deze training is dat de cursisten fysiek maar ook emotioneel stabiel zijn.

Als de cursist werkzaam is of wil worden als beveiliger raden we aan om na afloop van deze cursus een BHV te volgen omdat de ervaring uitwijst dat cursisten met beide opleidingen meer kans maken op werk in de Nederlandse beveiligingsindustrie

Extra informatie

Cursus

Basis, Herhaling

Detail Cursus

Cursusduur

De cursus duurt 1 dag à 8 uur.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lesmateriaal

Incl. lesboek en oefenmaterialen

Certificaat

Incl. certificaat + pasje

Geldigheidsduur 

1 jaar

Groepsgrootte 

Maximaal 12 cursisten

Inhoud Cursus

  • LEH (levensreddende eerste hulp)
  • Reanimatie en AED

Incompany

Safe for Life verzorgt de cursus ook voor groepen collega’s of vriend(inn)en. Dit in de vorm van een klassikale incompany training bij u op locatie (bijvoorbeeld in uw huiskamer of kantoor).

Dit is handig omdat u niet locatie en tijd gebonden bent, Safe for Life kan zelfs ’s avonds en in het weekend de incompany cursus verzorgen. Het andere voordeel van een incompany cursus is dat u alleen met de personen bent waarmee u bent opgegeven. Vraag naar een op maat gemaakte offerte voor een incompany cursus.

Over Ons

Gecertificeerd door…

copyright © 2022- Safe For Life. All rights reserved